tisdag 30 augusti 2011

Spansk Röra...

Spansk Röra...

Herre gud ... Spanien är i en enda röra
Regeringen och oppositionen är överens om att ändra deras konstitutionen för att tjäna marknaden. Helt utan att fråga folket vad de tycker. "Diktatorn" Hugo Chavez har haft fler folkomröstningar under hans regeringstid än var flera om inte alla Europeiska länder har haft. (På nationell nivå) Tydligen har den spanska regeringen glömt bort sann demokrati. De har även ändrat reglerna så om du bildar ett litet parti och vill försöka ha en chans i nästa val, behöver du enorma summor pengar för att ens ha råd att bilda partiet.


Tydligen du behöver pengar för att delta i demokratin i Spanien ... Välkommen Kapitalister! Där kan du vinna varje val.


Man har även satt en spärr på hur mycket det skall satsas i den offentliga sektorn och de vill inte höja skatter för de rika med ursäkten: "Det skulle mata arbetslösheten". Skulle det verkligen det? Högre skatter = mer pengar till staten, kommunen, vad som helst, med dem pengarna de får kan de spendera i arbeten på kommunal, statlig nivå.


Samtidigt som de förstör den offentliga ägandeskapet, så säljer de ut både undervisning och det nationella sjukvårdssystemet Bara i Katalonien har dem stängt massor av sjukhus, i Madrid och Andalusien har de sparkat upp till 3000 offentliga lärare.


Offentliga tjänster håller på att nedmonteras, samtidigt som skatter för de fattiga ökas, har lönerna minskat och bankerna får alla pengar som blir över! Så de lever för att mata värdelösa politiker och bankmän, de vill se sin egen befolkning som sjuka och analfabeter ...


Spanien behöver en ny internationell brigad, en internationell brigad som arbetar för en bättre framtid i Spanien, ett demokratiskt och solidariskt Spanien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar