måndag 20 februari 2012

Kyliga Barcelona Värms Upp Av Protester


Studera i kyla?
Det är något som studenter i Valencia kommer få lov att göra denna vintern.
Högerstyret i regionen har fått slut på pengar och har inte längre råd att ha
igång värmen i en högskola i Valencia.

Detta har upprört studenterna, samt varit droppen som fick bägaren att rinna över.
Sedan 1995 har Valencia varit högerstyrt, år efter år har pengar försvunnit, vart?
Inte till skolorna eller andra offentligheter i alla fall, under de senare åren har även två regionala banker gått i konkurs.

Idag så har alltså pengarna tagit slut, man har en föredetta länspresident & hans kabinett över Valencia som är anklagad för korruption och protester sprids
genom Valencias gator.


På toppen av detta har polisen blivit tillsagda? att vara hårda emot dessa demonstranter. Flera av de demonstranter som vill ha värme i sin skola, som vill få bort korruptionen, har idag blivit nedslagna. Vissa brutalt. Folket på gatorna har sagt sig att de kunnat förvänta sig detta från Francos regim, men inte idag.
Dock så har polischefen i Valencia stora kopplingar till den fascistiska organisationen España 2000.

Här är en video som inte visar mycket, men det visar en del av det som skett idag, en mycket liten del. Som man kan se så slår de folk som inte gjort något alls, det har även rapporterats om oskyldiga som blivit arresterade. Unga som gamla, totalt är det 26 arresterade. Ännu en video.

Det sorgligaste är att detta som nu skett i Valencia, börjar allt mer ske i hela Spanien. Sedan högerregeringen tagit över har skolor stängt, lärare blivit sparkade, sjuksköterskor sparkade, mycket mindre satsningar på offentligheten och staten överger allt mer sitt ansvar över sina medborgare.

Jag tror att 2012 kommer bli ett år med ännu fler demonstrationer i Spanien än vad 2011 hade. För att folket kommer märka av denna högerregering, denna motståndare emot folkets offentliga skydd.

Redan imorgon väntas det flera stora demonstrationer över Spanien!
Och de demonstrerade i Valencia säger att de kommer fortsätta tills den
regionala regeringen avgår!

Länge leve det Spanska folket! Må dem få en bättre framtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar