söndag 22 maj 2011

Spanska Våren Del 3!

Idag var det valdagen i Spanien.
Lokala val men ändå lika viktiga!
I Madrid har man bestämt att man skall fortsätta ockupera torget i minst en vecka till, det har varit prat om att man skall fortsätta det ända tills 12 Juni om det behövs! Det två största partierna har blivit mycket förvånande över hela denna händelsen och har förstått att ett generationskifte pågår.

Att detta är den generationen som vill förnya, förnya demokratin, förnya Spanien! Man har lagt fram flera motioner som man vill att regeringen skall gå med på. Försöker just nu hitta den listan och kommer uppdatera denna blogpost så fort jag hittar den.

Den största förändringen som verkar ha skett i och med protesterna i valet är att 6 miljoner färre har röstat på de två största partierna Folkpartiet & Socialistpartiet. Kommer även lägga upp mer info om det inom några timmar! 1,4 miljoner röstade blankt! Vilket är rekord i Spanien, man kan tycka att det finns bättre sätt att visa sitt missnöje i.

Den största vinnaren är dock Folkpartiet vilket för mig är en förlust, men samtidigt ökade Enade Vänstern vilket är Spaniens motsvarighet till Vänsterpartiet! Det var bra! Inte så värst mycket, men det var en start!

Plus att vi skall egentligen strunta i partibeteckning! Dem slåss för något som alla partier kan få igenom! Det gäller bara att dem skall lyssna på väljarna!

Låt oss hoppas det syns mer i nästa års val! Venceremos!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar