lördag 28 maj 2011

Spanska Våren Del 4

Polisen öppnar eld mot demonstranterna!
Nu har det gått långt, demonstrationerna kan inte längre klassas som fredliga.
Eller jo, dem kan. Men själva läget kan vi inte längre kalla fredligt. Polisen har gått till anfall mot demonstranterna i Katalonien. Man har slagits, skjutit, sprutat ned demonstranterna. Officiella siffror säger att hela 43 demonstranter blev skadade (Rejält) men demonstranterna hävdar att det är fler.

Campingen i Barcelona som varit den största efter Madrid har varit ockuperat ända sedan den 15 Maj (#15m) På videobevisen ser man ingen som helst provokation från demonstranterna utom att de vägrar flytta på sig. Polisen tar sedan sats och springer rakt in i folkmassan och börjar slå hejvilt, på kvinnor och män som försvarslöst lägger sig på marken, där de fortsätter få slag emot sig.

Ett minne som poliserna har kvar sedan Francoregimen? Man skulle kunna tro det. De släpar kvinnor i kläderna längst gatan för att sedan slå dem. Med sköldar skyddar sig polisen mot... Ja, mot vad? Demonstranter som sitter med ryggen mot dem i en kedja som vägrar flytta sig för sina rättigheter!

Videobeviset på polisernas fasansfulla aktioner

Vårat hjärta är med dem i Barcelona, med deras rätt att demonstrera! Och vårat hjärta är med och skyddar demonstranterna mot polisernas övervåld och brutalitet!

Venceramos!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar